Harmonikka hankinnassa? Huomioi nämä asiat

Harmonikka hankinnassa? Huomioi nämä asiat

Harmonikka on käsityönä valmistettava, ainutlaatuinen ja kunnioitusta herättävä soitin, joka pystyy tuottamaan monenlaisia ääniä. Aloittelevalle hanuristille ensimmäisen oman harmonikan ostaminen voi tuntua vaikealta tehtävältä. Oikean tiedon avulla voit kuitenkin löytää tarpeisiisi sopivan soittimen. Katsotaanpa, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon harmonikkaa ostaessa ja miten harmonikkojen hinnat muodostuvat.

Mistä voin ostaa harmonikan?

Paras paikka ostaa harmonikka on musiikkiliike, joka on erikoistunut soittimien myyntiin. Monissa näissä liikkeissä on laaja valikoima harmonikoita ja lisäksi asiantuntevaa henkilökuntaa, joka voi auttaa sinua valitsemaan tarpeisiisi ja taitotasoosi sopivan harmonikan. Voit myös tutustua erilaisiin verkkokauppoihin, mutta näissä et välttämättä saa ammattilaisen apua valinnan tueksi.

Harmonikka on hyvin pidettynä ja oikein huollettuna erittäin pitkäikäinen soitin, joten sen ostaminen käytettynä on myös varteenotettava vaihtoehto. Tarkista tuote kuitenkin huolella ennen ostopäätöksen tekemistä. Mikäli harmonikkakassasi on vielä vajavainen, kannattaa sinun tarkistaa nettikasinoiden no deposit bonukset. Jos käy hyvä tuuri, voit saada soitinavustusta ilman oman rahan panostamista!

Mitä ominaisuuksia minun pitäisi etsiä?

Kun olet ostamassa harmonikkaa, on olemassa useita keskeisiä ominaisuuksia, jotka sinun tulisi ottaa huomioon.

  • Harmonikan koko. Suuremmat mallit ovat yleensä äänekkäämpiä, kun taas pienemmät ovat helpommin mukana kannettavia. Kevyimmillään harmonikat voivat olla vain 4 kilon painoisia ja painavimmillaan jopa 15-kiloisia.
  • Bassonäppäinten määrä. Joissakin malleissa on jopa 120 näppäintä, kun taas toisissa voi olla vain 30 näppäintä.
  • Kielten laatu. Laadukkaammat kielet tuottavat paremman äänenlaadun ja kestävät pidempään kuin edullisemmat vaihtoehdot.
  • Pintamateriaali. Jos ulkonäkö on sinulle tärkeä kriteeri, huomioi myös harmonikan pintamateriaali ja koristelut.
  • Lisävarusteet. Tarkista, tuleeko soittimen mukana koteloa, hihnoja tai muita oheistarvikkeita.

Harmonikkojen hintahaitari

Harmonikkoja on kaiken muotoisia ja kokoisia ja niiden hinnat vaihtelevat soittimen ominaisuuksien ja laadun mukaan. Yleisesti ottaen lähtötason mallit voivat helposti maksaa 1 500 eurosta ylöspäin. Hinta riippuu valitusta merkistä ja mallista. Korkeamman hintaluokan mallit eli esimerkiksi konserttiharmonikat voivat maksaa jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Korkealta kuulostavat hinnat selittyvät sillä, että harmonikat tehdään käsin. Niiden valmistus vaatii erityistä taitoa ja vie paljon aikaa. Ja kuten jo mainittua, kyseessä on hyvin pitkäikäinen ja kestävä soitin. Ostamalla käytetyn harmonikan voi säästää pitkän pennin ja saada silti täysin uudenveroisesti soivan instrumentin.

Soitinkaupoille maltillisin mielin

Harmonikan ostamisen ei tarvitse olla hankalaa tai pelottavaa. Tutustu rauhassa soittimien ominaisuuksiin ja pohdi, millaisia tarpeita juuri sinulla on soittimen suhteen. Mieti myös budjettisi valmiiksi. Kukaan tuskin haluaa ostaa halpaa ja huonoa, mutta korkea hintakaan ei aina ole tae paremmasta laadusta. Joskus ylimääräiset tonnit tulevat vain prameista materiaaleista, joilla ei ole soittimen toiminnallisiin ominaisuuksiin mitään vaikutusta. Hyödynnä myös musiikkiliikkeiden myyjien ammattitaitoa valintaa tehdessäsi. Onnea kaupoille!